Over mij

Mijn naam is Carlijn Nagel. Uit eigen ervaring weet ik dat er momenten zijn waarop je je geen raad meer weet met jezelf, anderen of het leven. Juist op zulke momenten heb ik ervaren hoe waardevol het is om niet alleen te zijn. Onder begeleiding heb ik geleerd dat het oké is om, wanneer je zelf het overzicht even verliest, iemand een stukje met je mee te laten lopen.

Bewust worden van overleving

De uitspraak “Carlijn, die komt er wel!” was ooit bedoeld als geruststelling, maar ik nam hem aan als nieuwe regel. Hierdoor leerde ik om vooral niet te veel te denken en voelen, want dat maakte me wankel. Wat er ook gebeurde, ik ging door! Maar het leven had andere plannen.

Ik koos voor een studie en werk in de techniek, waar mijn gevoelswereld weinig werd aangesproken. Toch kwam ik in mijn werk steeds mensen tegen die vastliepen in weerstand. Als procesverbeteraar was ik meer bezig met luisteren naar werknemers die moeite hadden met veranderingen dan met mijn eigenlijke project. Om mijn werk te laten slagen, moest ik eerst die weerstand aandacht geven. Dit had ik zelf niet goed geleerd, met als gevolg dat ik emotioneel vastliep. Ik werd geconfronteerd met onverwerkte situaties uit mijn eigen leven.

Uit pure onmacht begon ik aan een opleiding tot stresscounselor, zodat ik beter met deze weerstand kon omgaan. De handvatten waren fijn, maar niet voldoende.

Er ontstond verlangen naar meer...

Mijn interesse groeide en ik begon aan een verdieping van mezelf.

Wie ben ik eigenlijk?
Welke winsten en verliezen heb ik ervaren en welke invloed hebben ze nog op mijn leven?
Wat voor mens wil ik eigenlijk zijn?

Vragen waar ik steeds meer antwoorden op vond en door het behalen van mijn diploma als psychosociaal therapeut ben ik nu in staat anderen te helpen bij dezelfde vraagstukken.

Sinds 2016 ben ik professioneel stresscounselor.
In 2018 besloot ik mijn werkzaamheden uit te breiden en registreerde ik mij bij de Kamer van Koophandel.
In 2020 behaalde ik mijn diploma als psychosociaal therapeut, gespecialiseerd in verlies- en traumaverwerking.

“Je kunt een ander enkel helpen,
daar waar je zelf ook bent geweest.”

Werkwijze

Ik hanteer een holistische benadering waarbij lichaam, gevoel, verstand en intuïtie samenwerken.
Afgestemd op jouw persoonlijkheid en kwaliteiten maak ik gebruik van diverse methoden zoals psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, visualisaties, voice dialogue, focussessies, psychodrama en ontspanningsoefeningen.

Wat kun je verwachten van mijn begeleiding?

  • Samen zoeken we naar antwoorden op de vragen die momenteel in jouw leven spelen.
  • Professionele ondersteuning bij het verwerken van verlies-, rouw- en traumatische ervaringen.
  • Bewustwording van je eigen mogelijkheden om je leven weer op te pakken.

Ik geloof dat het hebben van een onderzoeks- of hulpvraag niet per se een risico op uitval hoeft te betekenen. Mijn streven is om kwetsbaarheid naast functionaliteit te laten bestaan.

Aanbod particulieren
Aanbod bedrijven

Ervaring

Door mijn eigen ervaringen met verlies weet ik hoe we onbewust vast kunnen komen te zitten in een overlevingsstrategie. Wat ooit ontstond om staande te blijven in een impactvolle situatie, kan zo vanzelfsprekend worden dat je je er niet eens meer bewust van bent, terwijl de oorspronkelijke situatie al lang achter je ligt.

Een groot deel van mijn ervaring heb ik opgedaan tijdens mijn samenwerking met Marieke de Bruijn, een van de grondleggers van begeleiding in verlies- en rouwverwerking in Nederland. Zij schreef de boeken “Leren leven met verliezen, hoe doe je dat?” en “Wat voor mens wil ik zijn?”.

Opleidingen die ik heb gevolgd:
2016: Stresscounseling 
2018: Holistische massagetherapie
2019: Verlies- en Trauma integratie 
2020: Psychosociaal Therapie 
2024: Psychosociale Basiskennis 

Begeleiding nodig?

Ontdek waar Praktijk Nageluistert u mee kan helpen.